Kemična sredstva uporabljena v proizvodnji očal

ZAŠČITNE SNOVI ZA VARJENJE

GMG
Zaščitna tekoča snov: Proizvod izdelan za preprečevanje nastajanja kolobarjev in madežev na delih. Izredna prožnost doziranja tega preparata omogoča odlične rezultate pri spajanju poglavitnih litin in kovine. Uporaba pri izdelavi očal.

GMG SPECIAL
Zaščitna tekoča snov. Podoben GMG vendar z večjo zaščito. Primeren za delo z napravami ki so bile pred kratkem v teku in nimajo predvideno dodajanja drugih primesi v raznih postopkih spajanja.

GMG 3
Zaščitna tekoča snov. GMG 3 je proizvod katerega poglavitna lastnost je spolzkost. Uporabljiv je pri spajanju pri katerih je spolzkost velikega pomena. GMG 3 nudi najboljšo, najhitrejšo in ekonomično rešitev brez dodajanja drugih preparatov.

ČISTILNI PROIZVODI PRI ULTRAZVOČNI OBDELAVI

TEMPRENE
Loščilo za čiščenje očal v ultrazvočni kadi. Proizvod popolnoma razmasti in zlošči obdelovane dele raznih past uporabljenih v proizvodnji, pri tem ostane površina odlično dovršena.

TEMPRENE P
Čistilo za razmaščevanje v prahu. Odstrani oljnate obdelovalne odpadke in omogoča odstranjevanje kakršnegakoli ostanka in vodoodpornih zaščit. Delovna temperatura: 50-70ºC, koncentracija: od 0,5-1%.

TEMPRENE 101
Čistilo za razmaščevanje s kislim pH-jem za odstranjevanje polirnih past. Proizvod je primeren za čiščenje očal v jeklu. Temprene 101 je idealen za čiščenje in finalizacijo drobnih delov iz aluminija ali litin, ki ga vsebujejo. Uporabna koncentracija: od 1-3%.

TANOXIL
Proizvod za finalizacijo z značilnostjo čiščenja in zaščite litin pred oksidacijo.

SREDSTVA ZA DEZOKSIDACIJO

DRO 94
Loščilo za alpako, baker in medenine. V trenutku doseže izredne rezultate zahvaljujoč se hitremu in enakomernemu učinku, pri tem pušča površino bleščečo. Proizvod omogoči uporabo v več delavnih fazah preden se porabi, pri tem zagotavlja zaščito pred oksidacijo.

OXITAN 93
Oxitan 93 je specifičen proizvod za uporabo v proizvodnji očal. Dezoksidira litine iz alpaka in monela. Hkrati površino pripravi za peskanje in obdelavo, brez, da bi s tem deloval neposredno na kovino ampak samo na okside, ki se pojavljajo pri raznih procesih obdelave. Proizvod ne vsebuje nitro razredčil.

BR68
Specifičen proizvod proti blažjim oksidom, ki se pojavljajo po pranju z jedkimi detergenti. BR 68 ne proizvaja dima ali hlapov, uporabljamo ga lahko, koncentriranega ali ratopljenega z 50% vode. Učinkovito lošči in zaščiti.

SREDSTVA ZA OBDELAVO

TITAN EP
Olje, ki ga uporabljamo za rezanje, vrtanje, filetiranje in rezanje trdih kovin. Izdelek je na voljo kot spraj ali tekočina.

BIOL 45
Polsintetično biostabilno emulzijsko olje. Poglavitne značilnosti tega sredstva so izredno podmazovanje in hlajenje. Uporabljamo ga koncentriranega od 3-5%.

DT 5
Izdelek za odtujevanje plastičnih vbrizgov. DT 5 je specifičen za uporabo v proizvodnji očal, ne vsebuje silikonov, aktivna snov, ki jo vsebuje, je organske narave.

DETERSOL
Sredstvo za razmaščevanje na vodni bazi, katerega uporabljamo za čiščenje tal v delavnicah, poslopjih in podobno. Izdelek uporabljamo predvsem za čiščenje prostorov kjer se nabirajo oljnati in mastni ostanki (masti, olja, itd). Uporabljamo ga koncentriranega od 5-10%.

IZDELKI ZA RAZBARVANJE

SVER 2000 – EKOLOŠKI IZDELEK ZA RAZBARVANJE
Tekoči izdelek za vroče razbarvanje, ki ne vsebuje kloriranih topil. Izdelan je iz izbranih in kvalitenih materialov z ekološkega vidika in je varen za kraje kjer so potrebne maksimalne garancije glede čistosti okolja. Izdelek vsebuje naslednje značilnosti: minimalno izparevanje, ni vnetljiv, ne vsebuje kloriranih nevarnih topil, ne predstavlja nobenih znakov nevarnosti na etiketi. Delovna temperatura: od 25 do 75ºC.

SVER 10
Tekoči izdelek katerega uporabljamo pri sobni temperaturi in ne vsebuje fenolov. Sver 10 je bil zasnovan tako, da nikakor ne more poškodovati očal. Izdelek je učinkovit v nekaj minutah, odstrani barvo in povzroča sesedanje le te ne dno, morebitni ostanki se enostavno odstranijo z izplahnjevanjem. Delovna temperatura: sobna temperatura.

SVER 100
Tekoči izdelek za razbarvanje na bazi kislin – topil, brez fenola. Izdelek ima izjemne učinke razbarvanja, ta lastnost je povdarjena z izjemno uravnoteženo sestavo komponent in pospeševalcev, kateri pripeljejo izdelek do rezultatov, ki jih dosežejo izdelki s fenolom, četudi ga ne vsebuje. Delovna temperatura: sobna temperatura.

SVER PST
Tekoči izdelek za razbarvanje in vzdrževanje naprav in opreme, ki jo uporabljamo za barvanje. V nekaj minutah nam omogoči popolno čistost kosov. Izdelek lahko uporabljamo še za mnoga druga opravila. Delovna temperatura: sobna temperatura.

SVER H
Izdelek za razbarvanje na vodni bazi brez razredčila. Odstrani večino barv v par minutah, Sver H moramo uporabljati v ultrazvočni kadi pri temperaturi od 60-70ºC.

IZDELKI ZA LIČARSKE NAPRAVE

FL BM
Penasta tekočina za barve ki vsebujejo topila. Raztaplja barvo v vodi in jo spremeni v kosmiče katere zlahka odstranimo. Z uporabo tega izdelka preprečimo, da bi se barve lepile na cevi, črpalke, mrene in kovinske površine. Doziranje: 1kg na 1000 Lit. vode.

SKIMMER 2
Koagulator in čistilec ličarskih voda. Zbere kosmiče barv in olajša nabiranje. Skimmer 2 je specifičen izdelek za prečiščevanje vod. Povprečno doziranje: 0,5kg na 1000 Lit.

BACTER FV
Baktericid za ličarske vode. Preprečuje in zaustavlja proces fermentacije. Zagotavlja dolgotrajno uporabo vode v sistemu. Bacter FV omogoča delo v zdravju prijaznejšem okolju. Povprečno doziranje: 1-2 kg na 1000 Lit.

DEQUAT
Preparat proti vodnemu kamnu za sisteme zaprtega tipa. Dequat onemogoči nastajanje vodnega kamna na napravah s kroženjem vode. Primer: ličarske kabine,… povprečno doziranje: 1-2%.

VIPEL
Lak kateri vsebuje plastifikatorje. Uporaben za zaščito ličarskih naprav pred dimom in oblogami barv. Prostor postane svetlejši zaradi njegove bele barve. Nanašamo ga s pištolo z 2,5mm šobo. Izdelek omogoča hitro in ekonomično čiščenje naprav in jih vzdržuje v optimalnem stanju.

AS 112
Sredstvo proti prahu, odstranjuje prah v ličarskih sobah. Izdelek privlači in zadrži prašne delce. Znantno pripomore k kvaliteti izdelka.

PULVER
Talno sredstvo proti prahu. Sredstvo preprečuje proizvajanje in dvigovanje prahu s tal, predvsem, če so le ta betonska. Koncentracija: 1-4%.