Tehnični izdelki za obdelavo lesa

 OBDELAVA LIČARSKIH VODA

AN/S
Nesilikonska protipena z visoko aktivno vsebino za ličarske vode z uporabo barv, ki se mešajo z razredčili. 100% razgradljivo. Priporočljivo je avtomatično doziranje z našimi dozatorji za optimalne rezultate.

A/NS PLUS
Nesilikonska protipena specifična za obdelavo vod z vodotopnimi laki. Prisotne pene v trenutku uniči ter preprečuje njihovo nastajanje.

AS/112
Sredstvo proti prahu za zaprte prostore. Nanesen z čopičem ali pa pod nizkim pritiskom na zid prostora, privlači in vklenja prisoten prah tako, da uniči veliko večino visečih delov.

BACTER/FV
Močan baktericid, ustavi proces fermentacije vod in jih ohranja, tako da je dolgo uporabljiva. Preprečuje nastajanje rje v sistemu.

FL/88
Koagulant v prahu za ličarske kabine brez fosfatov. FL/88 je edinstven primer v svoji kategoriji. Uporabljen v stalni koncentraciji, drži na gladini ali pa potopi lake na dno tako, da jo zlahka odstranimo. Delovanje tega preparata omogoči, da lak izgubi lepljivost, tako da nam ne zamaši črpalke, cevi ali šob. Učinkovit je za vse barve, katere se mešajo z razredčilom. Koncentrat za uporabo: 0,5/1000.

FL/BM
Tekoči koagulant s podobnimi lastnostmi kot FL/88. Učinkovit na veliki večini lakov katere se mešajo z razredčilom in pa tudi vodnih lakov. Tekoče stanje nam omogoča doziranje z črpalkami. Zelo praktičen je za ročno vnašanje. Koncentrat za uporabo: 0,7-1,5/1000.

FL/F2
Tekoči koagulant specifičen za potopitev lakov na dno. Preparat je priporočljiv predvsem za razdvojitev barvnih vsedlin preko odcejevalnih vreč.

FL/GS
Peneč izdelek, ki ustvarja kosmiče, primeren za izboljšavo kabin z vodno zaveso, omogoča periodično penjenje barv. FL/GS utiša delovanje naprav, prepreči špricanje vode na kose, obdrži na površju pretežen del barv. Doziranje: 1 proti 100 Lit. vode.

FL/SKIMMER
Koagulant specifičen za barve. Razdvoji barve tako, da jih potisne na gladino in nam tako omogoča, da jo zlahka odstranimo. To nam hitro in enostavno omogoči ponovno izkoriščanje voda z znatnim prihrankom. Preprečuje nastajanje oblog na napravah. Doziranje: 2-3 za 1000 lit. vode.

FL/SKIMMER 2
Specialen koagulant, ki omogoča, da v večini primerov odstranimo barvo na površini. Nase veže delce katere spravi na površje. pri tem prepreči nastajanje trdih skorij. Skimmer 2 se uporablja v kombinaciji z FL/BM. Močan vodni pretok v napravi je bistvenega pomena za optimalen učinek. Uporaba Skimmer 2 nam omogoča lažje odstranjevanje barvnih oblog. Koncentracija se razlikuje za 0,2/1000.

FL/ECO/85
Proizvod v obliki prahu zasnovan na podlagi najnovejše tehnologije specifičen za vodotopne barve. Bistvene značilnosti in prednosti proizvoda so: vodo popolnoma prečisti ter pri tem ne spremeni pH, koagulira barvne odpadke in jih potopi na dno za lažjo odpravo le-teh.

FL/UV
Proizvod ki ustvarja kosmiče v obliki praha za obdelavo vod z UV laki. Občutno zmanjša lepljivost barv, ter jih zbere na površini.

Na voljo imamo avtomatične dozatorje za proizvode, ki ustvarjajo kosmiče.

IZDELKI ZA RAZBARVANJE

SVER/10
Tekočina za razbarvanje brez fenolov; zlahka odstranjuje obloge kataliziranih ali nekataliziranih lakov.

SVER/250
Tekočina za razbarvanje ki vsebuje fenole. Zelo pripraven za takojšnje odstranjevanje oblog na drobnih delih. Primer: zamašene šobe, filtri in podobno.

SVER/D
Gosta tekočina za razbarvanje, ki se ne izuši. Zelo uporabna v primerih kjer za nanos potrebujemo čopič.

ROTOIL
Fluid v spraju, ki preprečuje zaribanje kovinskih delov pri katerih je prisotno trenje (zadrge, verige, zatiči, ležaji, itd) učinkovito in dolgoročno podmazuje in preprečuje zaribanje. Maksimalna delovna temperatura: 240ºC.

POMOŽNE SNOVI PRI OBDELAVI

KR-77
Preparat odstranjuje madeže iz lesa. Uporaben je predvsem na furnirju (vložkih) pri katerih se pojavljajo madeži in strije čreslovine.

LAK
Emulzija izdelana za finalizacijo lakiranih in gladkih površin. Čisti, zaščiti in daje sijaj obdelani površini. Nanašamo ga z razpršilcem in ga razmažemo s krpo ali brusilko na katere montiramo pulirno spužvo. Uporabno doziranje: 10-20% v vodi.

LIGNUM
Preparat za restavriranje in utrjevanje lesa kateri je izgubil prvotno trpežnost zaradi starosti ali lesnega črva. Omogoča pridobivanje izvirnih delov ter tako olajšja nadaljnjo obdelavo (lepljenje, barvanje,…). Lignum ščiti pred lesnim črvom.

PLASTITE
Sintetičen dvokomponentni les izdelan za uporabo na delih lesa, kjer se pojavljajo nepopolnosti ali pomanjkanje delov. Uporabljamo ga kod mašilo, omogoča obdelavo, zbijanje in vijačenje železnih delov s prednostjo večje trdnosti in nosilnosti kot les sam. Na zalogi je v svetli ali mahagoni barvi.

SLITTO/L
Izdelek, ki omogoča drsenje; zelo varen, ker ne vsebuje silikonov, brezbarven. Zmanjša trenje kjerkoli se pojavlja problem pri drsenju. Slitto/L ni toksičen in ni škodljiv za uporabnika. Lahko ga uporabljamo v bližini strojev za barvanje. Na zalogi je v obliki spraja ali kot tekočina.

PRESS
Snov za oddeljevanje za stiskalnice in primeže. Onemogoča lepilom, da bi se zlepila na orodja. Preparat je topen v vodi in je zato ekonomičen in enostaven za uporabo.

SVER/PST
Poltekoča snov za razbarvanje specifična za razbarvanje ličarskega orodja. Sver/PST nam v nekaj minutah omogoča odstranjevanje lakov iz črpalk, brizgalnih pištol in podobnih ličarskih orodij kjer so druga topila neučinkovita. Čas delovanja največ 10 minut.

VZDRŽEVANJE ORODJA IN NAPRAV

CLEANVER
Protikatalizator barv, ki preprečuje strjevanje v črpalkah in ličarskih pištolah, medtem ko orodja ne uporabljamo.

DECAL/F
Odstranjevalec oblog za kabine in naprave z vodnim pretokom, ki le-te tudi sanira. Koncentrat 3-7% v kombinaciji z izdelkom Unidek razgradi in očisti vodni kamen in barvne obloge. Naš tehnik vam je na razpolago za začetno uporabo pri odstranjevanju oblog na vaših strojih.

DISTAK
Oddelitvena pasta za kabine s suhim delovanjem ter za kadi v napravah za tehtanje ter za kadi v napravah. Zaradi topnosti v vodi je njegova uporaba zelo ekonomična. Nanašamo ga lahko z čopičem in brizganjem.

IPRO
Preoblikovalec rje. Uporaben v napravah za silosno barvanje in podobno. Nanos izdelka Ipro preoblikuje rjo in zaščiti železo pred nadaljnjim rjavenjem ter zaustavi širjenje že obstoječe. Po obdelavi se ustvari zaščitni film temne barve na katerega lahko nanašamo lak.

RESIL
Hitro odstranjuje smole in vinilna lepila iz lesa. Učinkovito deluje pri odstranjevanju trdovtratnih usedlin, ki se nabirajo na orodjih med delom. Redčimo ga v vodi in koncentracijo od 10 do 25%.

SS/31
Razredčilo za električne naprave. Nanos je možen z brizganjem, pri tem hitro odstrani prah, maščobo, žlindro z motorjev, kontrolnih plošč, stikal, itd.

VIPEL
Lak, kateri vsebuje plastifikatorje in ga je mogoče odstraniti. Uporabljamo ga za zaščito ličarskih naprav. Omogoča ohranjevanje naprav vedno čistih in učinkovitih. Zahvaljujoč se lahkemu nanosu in odstranjevanju omogoča, da je ta operacija hitra in ekonomična.

DRIVING
Spraj proti drsenju. Uporabo priporočamo pri prenosih, kjer se uporabljajo jermeni in na gumijastih površinah. Občutno poveča zmožnost pogona tudi do 50%.

SPEED
Vinilno lepilo z visoko vsebnostjo aktivne smole.